COLLITA I CONSERVA D'OLIVES

El Setembre vam anar a collir olives; vam estendre la borrassa al terra i vam fer caure les olives amb les mans o els rasclets. Les vam tastar, però eren molt amargues; quan estiguin fetes estaran més bones.

Vam triar les olives bones i dolentes; les bones les vam posar en aigua durant 9 dies immmn alguns nens/es se les van emportar a casa per canviar l'aigua. Les dolentes les vam posar al compostatge.

Hem fet conserva d'olives; les hem deixat amb espècies i estan agafant el gust: llima, llimona, pebrot, all... Ara estem esperant per provar-les.

                                                                                                 Text de la classe dels emmascarats/des 4t

Hola, em dic Marcel i a continuació us explicaré com vàrem fer la conserva d'olives. Vàrem escollir dues receptes, una de la meva família (Borràs) i l'altra de la mare de l'Anna Vallbona (mestra i directora de l'escola) que es diu Maria dels Àngels.

La recepta de la meva família consisteix a barrejar 90 grams de sal per litre d'aigua, romaní i farigola. L'altra recepta de la Maria dels Àngels porta: all, pebrot, pastanaga, bitxo, pebre, farigola, romaní, llorer i també entre 80 i 90 grams de sal per litre d'aigua.

Va ser divertit perquè alguns alumnes vam tastar l'all cru i el bitxo...anàvem corrent a beure aigua! 

Text de Marcel Borràs, 5è curs.


Clica les olives per veure l'àlbum





Comentaris